Välkommen till Mikatec AB

Ingenjörs- och konsultföretaget Mikatec AB har mångårig erfarenhet från process-, tillverknings- och verkstadsindustrin.


Vår samlade erfarenhet från produktutveckling inom olika teknikområden och branscher gör oss starka inom mekanik- och maskinkonstruktion. Vi har också mångårig erfarenhet av arbete i projekt, det är att extra plus när det gäller stål-, rör- och anläggningskonstruktion. Vi har även erfarenhet av projektledning.

Som konsulter jobbar vi med många uppdragsgivare, vi har lätt för att sätta oss in i nya konstruktionsuppdrag som de varierande uppdragen innebär. Vi tycker att mekanisk problemlösning är utmanande, intressant och utvecklande.

Vi har erfarenhet av de flesta programmen inom 3D-Cad, exempelvis SolidWorks och Autodesk Inventor. Oftast använder vi SolidWorks för mekanik- och maskinkonstruktion samt SolidWorks Motion och SolidWorks Simulation för mekanik- och hållfasthetsberäkningar.

Vi tar fram presentationsunderlag exempelvis högupplösta bilder och videoanimeringar med hjälp av SolidWorks PhotoView 360. Vårt PDM-system är SolidWorks Workgroup PDM.

För konstruktion-, beräkning- och optimering av tryckkärl  och trycksatta rörledningar använder vi Visual Vessel Design (VVD) från Intergraph.

Vi har de bästa hård- och mjukvarorna, men våra viktigaste verktyg är vi själva - och det visar vi gärna för fler!

 

Äldre nyheter >>